زيارت حضرت عبدالعظيم حسني (ع) - صفحه 36

اين زيارتى است كه تمام شيعه و علماى شيعه آن را تلقّى به قبول كرده و متنش گواهى مى دهد كه حتماً از امام معصوم عليه السلام صادر شده است.
يكى از شرح ها شرحى است كه مرحوم شبر نوشته است. مرحوم سيد عبداللّه شبر همان عالم بزرگى است كه او را مجلسى دوم گفته اند. فرموده: إنّ زيارة الجامعة الكبيره أعظم الزيارات شأناً و أعلاها مكانةً و مكاناً. و إنّ فصاحة الفاظها و فقراتها و بلاغة مضامينها و عباراتها تنادي بصدورها من عين صافية نبعت عن ينابيع الوحي و الإلهام و تدعو إلى أنّها خرجت من ألسنة نواميس الدين و معاقل الأنام؛ فإنها فوق كلام المخلوق و تحت كلام الخالق. يغنى فصاحة مضمونه و بلاغة مشحونه عن ملاحظة سنده كنهج البلاغة و الصحيفة السجادية
از بهترين جملاتى كه در مورد زيارت جامعه گفته شده عبارتى است از مرحوم آية اللّه العظمى سيد عبدالهادى شيرازى رحمه الله. ايشان فقيهى وارسته و پاك بود و كسانى كه خدمتش رسيده بودند، همه اعتراف داشتند كه اين بزرگوار اهل سير و سلوك و معنويات بوده است. ايشان درباره زيارت جامعه كبيره فرموده:
من أجلّ الزيارات قدراً و أرفعها شأناً لاحتوائها على مالم يحتو عليه الزيارة الأخرى من فضائل أهل البيت و مناقبهم فكأنّما وردت لتصحيح العقائد و ثبوت الأنوار المقدّسة في صدور المؤمنين.
گويا امام هادى عليه السلام اين زيارت را فرموده كه عقيده و اعتقاد مردم نسبت به امام و ائمه را تصحيح كند، و دل هاى اهل ايمان را به نور ولايت آنان روشن گرداند.
امام خمينى رحمه الله، يعنى همان بزرگوارى كه به محتواى اسلام و تشيع به معناى جامعش از همه علماى لااقل اين قرن بالاتر بود، در طول حدود پانزده سال كه در نجف مشرف بودند هر شب اين زيارت را كنار قبر اميرمؤمنان عليه السلام خطاب به اميرمؤمنان عليه السلام مى خوانده است. چه سندى از اين بالاتر و چه سندى از اين محكم تر كه اين زيارت متنى دارد كه يك اسلام شناس به تمام معنا را اين طور به خودش جذب و جلب مى كند.

صفحه از 44