مقاله توضيح داده مى شود. در بحث بعد ، آيات مربوط به حادثه افك (آيات 11 به بعد سوره نور) آورده مى شود و تفسيرى اجمالى از آنها ارائه مى گردد. با توجه به مبانى و نگره هاى مؤلف ، اين تفسير بازتابى از نظرات اهل سنت است كه قهرمان اصلى حادثه افك را عائشه مى دانند و سبب نزول برخى از اين آيات را ، با توجه به احاديثشان ، بر بزرگان خويش حمل مى كنند. بعد از بررسى آيات و تفسير آن ، حادثه افك از خلال احاديث شريف نبوى مورد بحث قرار مى گيرد . نگارنده در اين بخش ، ابتدا متن حديث مربوط به حادثه افك را با تكيه بر روايت مسند ابن حنبل و صحيحين ، آورده است و در مواردى كه زيادات متنى از ساير كتب بوده ، آن را با ذكر منبع در پاورقى ذكر مى كند. افزون بر اين ، در مواردى كه تعارضى بين روايات مختلف حديث باشد ، درصدد جمع آن برمى آيد و الفاظ غريب و مشكل متن حديث را نيز در پاورقى توضيح مى دهد.
پس از بيان متن حديث ، طرق و اسانيد آن را از كتب سيره ، حديث و تفسير ، تخريج كرده ، در گام بعد ، با استفاده از اقوال عالمان دانش مغازى و ساير دانشيان ، به تعيين زمان حادثه مى پردازد. بخش ديگر مقاله ، بررسى جايگاه بيت نبوى از خلال حادثه افك است. در ابتداى اين بخش ، مقدمه اى پيرامون فضايل بيت نبوى ، لزوم احترام و تكريم ايشان آمده و نگارنده ، كوشيده تا با تطبيق آيه تطهير بر همسران پيامبر و بيان احاديث نبوى ، فضائل خانواده و بيت پيامبر را آشكار سازد.
پس از اين مقدمه ، با استفاده از اقوال مفسران مشهورى چون زمخشرى ، در ذيل آيات افك ، چنين بيان مى دارد كه اين آيات ، نشان دهنده دو مطلب است:
1. توجه خداوند متعال به رسول خدا و علوّ جايگاه و منزلت وى نزد پروردگار؛ 2. فضل و برترى عائشه. و در مورد اين دو نتيجه گيرى ، توضيحاتى مى دهد. در بخش بعدى مقاله ، از احكام شرعى به دست آمده از حادثه افك ، سخن به ميان مى آيد. نويسنده ، پنج دسته حكم از فقرات مختلف آيات و روايات مربوط به اين حادثه ، استخراج ، كرده كه بدين شرح اند: مشروعيت حدّ قذف ، حكم كسانى كه بعد از نزول آيات افك و اعلام برائت عائشه باز وى را متّهم مى دانسته اند ، مشروعيت توبه ، احكام شرعى ويژه زن مسلمان ، مشروعيت تحقيق در مورد اصل شايعه به گاه انتشار آن.