ايمان و رضامندي - صفحه 69

ايمان و رضامندي

نرگس السادات غضنفري ۱

(با راهنمايي حجت الاسلام عباس پسنديده) ۲

چکيده:

انسان در زندگي فردي و اجتماعي با شرايط و موقعيتهايي روبرو ميشود که واکنش در اين موقعيتها بر زندگيش تأثير مستقيم ميگذارد و او را به رضايتي که آرزويش را دارد ميرساند. در اين پژوهش سعي داريم چند موقعيت حساس زندگي انسان از قبيل بلا، آسايش، رزق، دشمني، انتظارات بيجاي دوستان، و ... را بياوريم و سپس واکنشهايي را که سزاوار است يک مؤمن در برابر اين موقعيتها داشته باشد، با استفاده از روايات بيان کنيم، همانند وقار در سختيها، صبر در بلا، شکر در آسايش، قناعت در رزق، ظلم نکردن در دشمني، به زحمت نينداختن خود در برابر انتظارات بيجاي دوستان. در واقع تنها اين مؤمن است که ميتواند از نيروي ايمان خود بهره گيرد و واکنشي صحيح داشته باشد. اين بررسي روايي نشان ميدهد که ما ميتوانيم زندگي خويش را بر اساس تعاليم قرآن و آموزههاي اهل بيت بنا کنيم و به آرامش و احساس رضايت دست يابيم.

کليد واژه‌ها: ايمان، خطر، رضايت، صبر، وقار، ايمان، قناعت، رزق، ظلم، آسايش.

درآمد:

نوشته حاضر در شرح و توضيح يکي از فرمايشات گرانسنگ امام صادق عليه السلام به رشته نگارش درآمده است. امام صادق عليه السلام مي‌فرمايد:
يَنْبَغِي لِلْمُؤْمِنِ أَنْ يکونَ فِيهِ ثَمَانِي خِصَالٍ: وَقُوراً عِنْدَ الْهَزَاهِزِ، صَبُوراً عِنْدَ الْبَلَاءِ، شَکوراً عِنْدَ الرَّخَاءِ، قَانِعاً بِمَا رَزَقَهُ اللَّهُ، لَا يظْلِمُ الْأَعْدَاءَ وَ لَا يتَحَامَلُ لِلْأَصْدِقَاءِ، بَدَنُهُ مِنْهُ فِي تَعَبٍ وَ النَّاسُ مِنْهُ فِي رَاحَة.

1.. دانشجوي کارشناسي ارشد دانشکده علوم حديث.

2.. عضو هيئت علمي دانشکده علوم حديث.

صفحه از 93