گاهي نيز تنها به خود خطبه عنوان ميدهد؛ همچون خطبه 166 كه آن را با اين سرآغاز، شروع نموده است:
أمسک الأمر ما استمسک. ۱
در مواردي نيز با انتخاب جملهاي كوتاه از خود كلام امام، عنوان خود را ميسازد؛ همچون خطبه 190 با اين عنوان (لا تطيعوا الأدعياء) كه قسمتي از كلام امام در همين خطبه است. ۲ شايد هدف مؤلف از اين کار اين باشد که جان کلام امام را ـ که در طي سخنان نمود داشته ـ در جملهاي کوتاه به عنوان تيتر و سرآغاز خطبهها و فقرات و موضوع اصلي سخن امام بياورد.
8 . ارجاع به ديگر منابع به دليل پرهيز از اطناب و تطويل
از آن جايي که شيوه محمد جواد مغنيه در شرح في ظلال مختصرنويسي است، لذا در بسياري از موارد کوشيده تا خواننده را که در بحث غور نموده، به منبع مورد نظر مؤلف ارجاع دهد. وي خواننده را وادار ميکند تا تفصيلات موضوع مورد بحث را از منبع اصلي بخواهد؛ نمونه:
هذه خلاصة لقصة الخريت ، و من أراد التفصيل فليراجع الي شرح ابن أبي الحديد للخطبة 44، ص264 من المجلد الأول الطبعة القديمة، و قد استغرقت حوالي عشرين صفحة بقطع هذا الكتاب. ۳
فمن أراد التوسع فليرجع اليه و الي كتاب النصائح الكافية، لمن يتولي معاوية، تأليف ابن عقيل. ۴
و من أحب التفصيل فليرجع الي كتابنا فلسفة التوحيد و الولاية، فصل «بين الشيوعية و الرأسمالية». ۵
9. ابداع بخش مجزايي به نام «للمنبر»
چنان كه خود در مقدمه بيان كرده، گاهي اوقات ذيل خطبهها عنواني با نام «للمنبر» باز نموده تا مطالبي كه نياز است، به روي منابر و براي مستمعين بازگو شود، به راحتي در دسترس قرار گيرد. وي در مقدمه تصريح ميکند که:
و قد تنبهت، و أنا أشرح بعض الخطب، ان الذين حبسوا أنفسهم علي المنابر يتطلعون كثيراً الي نهج البلاغة و خطبه، لما فيها من ثمرات و سحر و نكهة، فحاولت أن أمدهم و لو باليسير، عسي أن تنمو به خطبهم و تثمر... و من أجل ذلک اذا أوحت لي كلمة أو جملة من أقوال الإمام بمعني يترک أثراً في نفس السامع. حسب تقديري. عنونته بكلمة (للمنبر) كي يهتدي اليه