267
تحفة الأولياء ج4

۳۰۲۴.چند نفر از اصحاب ما روايت كرده اند ، از احمد بن محمد بن خالد ، از عثمان بن عيسى ، از بعضى از اصحاب ما ، از امام جعفر صادق عليه السلام كه فرمود :«صبر كنيد بر زحمت دنيا؛ زيرا كه ، آن نيست ، مگر يك ساعت . پس آنچه از آن گذشته ، از برايش درد و شادى را نمى يابى ، و آنچه نيامده ، نمى دانى كه آن چيست و چه حال دارد . و جز اين نيست كه دنيا ساعتى است كه تو در آنى . پس صبر كن در آن بر طاعت خدا ، و صبر كن در آن از معصيت خدا» .

۳۰۲۵.از او ، از بعضى از اصحابش روايت است كه آن را مرفوع ساخت و گفت كه : امام جعفر صادق عليه السلام فرمود كه :«خود را از براى خود بردار ، كه اگر چنين نكنى ، غير تو ، تو را برندارد» .

۳۰۲۶.از او روايت است كه آن را مرفوع ساخته و گفته است كه : امام جعفر صادق عليه السلام به مردى فرمود كه :«تو طبيب نفس خود گردانيده شده اى ، كه خدا تو را طبيب آن ساخته ، و درد از برايت بيان شده ، و نشانه صحّت به تو شناسانيده شده ، و بر دوا دلالت شده اى . پس بنگر كه قيام تو بر نفست چگونه است ، و به چه وضع متوجّه آن مى شوى» .

۳۰۲۷.از او روايت است كه آن را مرفوع ساخته و گفته است كه : امام جعفر صادق عليه السلام به مردى فرمود كه :«دل خود را قرار ده ، قرين و مصاحب نيكو ، و فرزندى وصل كننده و نيكوكار ، و عمل خود را قرار ده پدرى كه او را پيروى كنى ، و نفس خود را قرار داده ، دشمنى كه با آن كارزار كنى ، و مال خود را قرار ده ، عاريه اى كه آن را رد كنى» .

۳۰۲۸.از او روايت است كه آن را مرفوع ساخته و گفته است كه : امام جعفر صادق عليه السلام فرمود كه :«نفس خود را منع كن از آنچه به آن زيان مى رساند ، پيش از آنكه از تو جدا شود ، و در رهايى آن كوشش كن ، چنان كه در طلب اسباب زندگانى خود كوشش مى كنى؛زيرا كه نفست به واسطه عملت در گرو است» .


تحفة الأولياء ج4
266

۳۰۲۴.عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا، عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ، عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِيسى، عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا، عَنْ أَبِي عَبْدِ اللّهِ عليه السلام ، قَالَ: قَالَ:«اصْبِرُوا عَلَى الدُّنْيَا؛ فَإِنَّمَا هِيَ سَاعَةٌ، فَمَا مَضى مِنْهُ فَلَا تَجِدُ لَهُ أَلَماً وَ لَا سُرُوراً، وَ مَا لَمْ يَجِئْ فَلَا تَدْرِي مَا هُوَ، وَ إِنَّمَا هِيَ سَاعَتُكَ الَّتِي أَنْتَ فِيهَا، فَاصْبِرْ فِيهَا عَلى طَاعَةِ اللّهِ، وَ اصْبِرْ فِيهَا عَنْ مَعْصِيَةِ اللّهِ».

۳۰۲۵.عَنْهُ، عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا رَفَعَهُ، قَالَ:
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللّهِ عليه السلام :
«احْمِلْ نَفْسَكَ لِنَفْسِكَ، فَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ لَمْ يَحْمِلْكَ غَيْرُكَ».

۳۰۲۶.عَنْهُ رَفَعَهُ، قَالَ:
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللّهِ عليه السلام لِرَجُلٍ:
«إِنَّكَ قَدْ جُعِلْتَ طَبِيبَ نَفْسِكَ، وَ بُيِّنَ لَكَ الدَّاءُ، وَ عُرِّفْتَ آيَةَ الصِّحَّةِ، وَ دُلِلْتَ عَلَى الدَّوَاءِ؛ فَانْظُرْ كَيْفَ قِيَامُكَ عَلى نَفْسِكَ».

۳۰۲۷.عَنْهُ رَفَعَهُ، قَالَ :
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللّهِ عليه السلام لِرَجُلٍ:
«اجْعَلْ قَلْبَكَ قَرِيناً بَرّاً، أَوْ وَلَداً وَاصِلاً، وَ اجْعَلْ عَمَلَكَ وَالِداً تَتَّبِعُهُ، وَ اجْعَلْ نَفْسَكَ عَدُوّاً تُجَاهِدُهَا، وَ اجْعَلْ مَالَكَ عَارِيَةً تَرُدُّهَا».

۳۰۲۸.وَ عَنْهُ رَفَعَهُ، قَالَ:
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللّهِ عليه السلام :
«اقْصُرْ نَفْسَكَ عَمَّا يَضُرُّهَا مِنْ قَبْلِ أَنْ تُفَارِقَكَ، وَ اسْعَ فِي فَكَاكِهَا كَمَا تَسْعى فِي طَلَبِ مَعِيشَتِكَ؛ فَإِنَّ نَفْسَكَ رَهِينَةٌ بِعَمَلِكَ».

  • نام منبع :
    تحفة الأولياء ج4
    سایر پدیدآورندگان :
    تحقیق : مرادی، محمد
    تعداد جلد :
    4
    ناشر :
    دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1388 ش
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 306536
صفحه از 791
پرینت  ارسال به