۳۳۶۷.محمد بن يحيى ، از احمد بن محمد بن عيسى ، از محمد بن احمد بن ابى داود ، از ابوحمزه ، از امام محمد باقر عليه السلام روايت كرده است كه فرمود :«مردى به خدمت پيغمبر صلى الله عليه و آله آمد و عرض كرد كه : يا رسول اللّه ! به درستى كه من صاحب عيالم و قرضى دارم و حالم سخت شده . پس دعايى به من تعليم فرما كه به آن ، خداى عز و جل را بخوانم تا به من روزى كند ، آن چه را كه قرضم را به آن ادا كنم ، و به آن بر عيالم يارى جويم . رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود كه : اى بنده خدا! وضو بساز و وضو را كامل گردان ، بعد از آن دو ركعت نماز به جا آور كه ركوع و سجود را اتمام گردانى ، بعد از آن بگو : يَا مَاجِدُ ، يَا وَاحِدُ ... وَأَسْتَعِينُ بِهِ عَلى عِيَالِي؛ اى بزرگوار! اى يگانه! اى صاحب كرم! رو مى آورم به سوى تو ، به محمد ، پيغمبر تو ، كه پيغمبر رحمت است ، صلوات فرستد خدا بر او و آل او . اى محمد! اى فرستاده خدا! به درستى كه من رو مى آورم به سوى خدا ، كه پروردگار تو و پروردگار من و پروردگار هر چيزى است ، كه صلوات فرستد بر محمد و اهل بيت او ، و سؤال مى كنم تو را بخششى از بخشش هاى تو ، و گشادنى آسان ، و روزى فراخ ، كه فراهم آورم به آن پراكنده خود را ، وادا كنم به آن قرض خود را ، و يارى جويم به آن بر عيال خود» .
۳۳۶۸.محمد بن يحيى ، از احمد بن محمد ، از ابن ابى عمير ، از ابوسعيد مكارى و غير او ،از امام جعفر صادق عليه السلام روايت كرده است كه فرمود :«رسول خدا صلى الله عليه و آله اين دعا را تعليم فرمود : يَا رَازِقَ الْمُقِلِّينَ ، يَا رَاحِمَ الْمَسَاكِينِ ، يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِينَ ، يَا ذَا الْقُوَّةِ الْمَتِينَ ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَأَهْلِ بَيْتِهِ ، وَارْزُقْنِي ، وَعَافِنِي ، وَاكْفِنِي مَا أَهَمَّنِي؛ اى روزى دهنده مال ضايع شدگان! و اى رحم كننده گدايان! و اى دوست مؤمنان! و اى صاحب توانايى استوار! صلوات فرست بر محمد و اهل بيت او ، و روزى و عافيت ده مرا ، و كفايت كن از من ، آن چه در اندوه افكنده مرا» .
۳۳۶۹.محمد بن يحيى ، از احمد بن محمد ، از معمّر بن خلّاد ، از امام موسى كاظم عليه السلام روايت كرده است كه گفت : شنيدم از آن حضرت كه مى فرمود :«امام محمد باقر عليه السلام به سوى مردى نظر فرمود كه مى گفت : اللّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ رِزْقِكَ الْحَلَالِ؛ «خداوندا! به درستى كه من سؤال مى كنم تو را از روزى تو كه حلال است» ، پس حضرت باقر عليه السلام فرمود كه : قوت و روزى پيغمبران را خواستى ، بگو كه : اللّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ رِزْقاً وَاسِعاً طَيِّباً مِنْ رِزْقِكَ؛ خداوندا! به درستى كه من سؤال مى كنم تو را روزى فراخ پاكيزه را ، از روزى تو» .