609
تحفة الأولياء ج4

۳۴۷۸.على بن ابراهيم ، از محمد بن عيسى ، از يونس ، از ابو جميله روايت كرده است كه گفت : امام جعفر صادق عليه السلام فرمود كه :«در وصيّت اميرالمؤمنين عليه السلام به اصحاب خود اين بود كه : بدانيد كه در قرآن هدايت است در روز ، و نور است در شب تار ، با آنچه بوده از زحمت و پريشانى» .

۳۴۷۹.على ، از پدرش ، از نوفلى ، از سكونى ، از امام جعفر صادق عليه السلام ، از پدرانش عليهماالسلامروايت كرده است كه فرمود :«مردى به خدمت پيغمبر صلى الله عليه و آله شكايت نمود از دردى كه در سينه او بود . آن حضرت صلى الله عليه و آله فرمود كه : طلب شفا كن به قرآن و خواندن آن؛زيرا كه خداى عز و جلمى فرمايد كه : «وَشِفآءُ لِما فِى الصُّدُورِ»۱ .

۳۴۸۰.ابو على اشعرى ، از بعضى از اصحاب خويش ، از خشّاب روايت كرده كه آن را مرفوع ساخته ، گفت كه : امام جعفر صادق عليه السلام فرمود :«نه ، به خدا سوگند كه امر امامت و خلافت هرگز به سوى اولاد ابوبكر و عمر برنمى گردد ، و نه به سوى بنى اميّه ، و نه در فرزندان طلحه و زبير . و علّت اين ، آن است كه ايشان قرآن را انداختند ، و سنّت ها را باطل ساختند ، و احكام الهى را معطّل گذاشتند . و رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود كه : قرآن عين هدايت است از ضلالت ، و بيان است از كورى جهالت ، و اقاله خواستن (يا دست گير) است از لغزش ، و نور است از تاريكى ، و روشنى است از تازه ها كه بدعت ها را ظاهر مى سازد ، و نگاه دارنده است از هلاكت ، و راهنما است از غوايت ، و بيان است از فتنه ها ، و رساننده است از دنيا به سوى آخرت ، و كمال دين شما در آن است ، و هيچ كس از قرآن عدول نكرد ، مگر به سوى آتش دوزخ» .

۳۴۸۱.حميد بن زياد ، از حسن بن محمد ، از وهيب بن حفص ، از ابو بصير روايت كرده است كه گفت : شنيدم از امام جعفر صادق عليه السلام كه مى فرمود :«به درستى كه قرآن زجركننده و امر فرماينده است؛ امر مى فرمايد به بهشت و چيزى كه موجب دخول در آن باشد ، و زجر و منع مى كند از آتش و آنچه باعث رفتن در آن باشد» .

1.يونس، ۵۷. ترجمه تمام آيه اين است كه : «اى گروه مردمان! به حقيقت كه آمد شما را پندى از جانب پروردگار شما ، و صحّت و دوايى از براى آنچه در سينه هاى شما است ، و راه نمونى به سوى حق ، و رحمتى از براى گرويدگان» . يعنى قرآن كه نازل شده است از براى مردمان ، جامع جميع اين صفات مذكوره است ، و معلوم است كه چنين كلامى عين هدايت و محض رحمت خواهد بود . (مترجم)


تحفة الأولياء ج4
608

۳۴۷۸.عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسى، عَنْ يُونُسَ، عَنْ أَبِي جَمِيلَةَ، قَالَ:
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللّهِ عليه السلام :
«كَانَ فِي وَصِيَّةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عليه السلام أَصْحَابَهُ : اعْلَمُوا أَنَّ الْقُرْآنَ هُدَى النَّهَارِ، وَ نُورُ اللَّيْلِ الْمُظْلِمِ عَلى مَا كَانَ مِنْ جَهْدٍ وَ فَاقَةٍ».

۳۴۷۹.عَلِيٌّ، عَنْ أَبِيهِ، عَنِ النَّوْفَلِيِّ، عَنِ السَّكُونِيِّ، عَنْ أَبِي عَبْدِ اللّهِ، عَنْ آبَائِهِ عليهم السلام ، قَالَ:«شَكَا رَجُلٌ إِلَى النَّبِيِّ صلى الله عليه و آله وَجَعاً فِي صَدْرِهِ، فَقَالَ صلى الله عليه و آله : اسْتَشْفِ بِالْقُرْآنِ؛ فَإِنَّ اللّهَ ـ عَزَّ وَ جَلَّ ـ يَقُولُ: «وَ شِفاءٌ لِما فِى الصُّدُورِ» ».

۳۴۸۰.أَبُو عَلِيٍّ الْأَشْعَرِيُّ، عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ، عَنِ الْخَشَّابِ رَفَعَهُ، قَالَ:
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللّهِ عليه السلام :
«لَا وَ اللّهِ، لَا يَرْجِعُ الْأَمْرُ وَ الْخِلَافَةُ إِلى آلِ أَبِي بَكْرٍ وَ عُمَرَ أَبَداً، وَ لَا إِلى بَنِي أُمَيَّةَ أَبَداً، وَ لَا فِي وُلْدِ طَلْحَةَ وَ الزُّبَيْرِ أَبَداً؛ وَ ذلِكَ أَنَّهُمْ نَبَذُوا الْقُرْآنَ، وَ أَبْطَلُوا السُّنَنَ، وَ عَطَّلُوا الْأَحْكَامَ، وَ قَالَ رَسُولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله : الْقُرْآنُ هُدًى مِنَ الضَّلَالَةِ ، وَ تِبْيَانٌ مِنَ الْعَمى ، وَ اسْتِقَالَةٌ مِنَ الْعَثْرَةِ، وَ نُورٌ مِنَ الظُّلْمَةِ، وَ ضِيَاءٌ مِنَ الْأَحْدَاثِ، وَ عِصْمَةٌ مِنَ الْهَلَكَةِ ، وَ رُشْدٌ مِنَ الْغَوَايَةِ، وَ بَيَانٌ مِنَ الْفِتَنِ، وَ بَلَاغٌ مِنَ الدُّنْيَا إِلَى الْاخِرَةِ، وَ فِيهِ كَمَالُ دِينِكُمْ، وَ مَا عَدَلَ أَحَدٌ عَنِ الْقُرْآنِ إِلَا إِلَى النَّارِ».

۳۴۸۱.حُمَيْدُ بْنُ زِيَادٍ، عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مُحَمَّدٍ، عَنْ وُهَيْبِ بْنِ حَفْصٍ، عَنْ أَبِي بَصِيرٍ، قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللّهِ عليه السلام يَقُولُ :«إِنَّ الْقُرْآنَ زَاجِرٌ وَ آمِرٌ، يَأْمُرُ بِالْجَنَّةِ، وَ يَزْجُرُ عَنِ النَّارِ».

  • نام منبع :
    تحفة الأولياء ج4
    سایر پدیدآورندگان :
    تحقیق : مرادی، محمد
    تعداد جلد :
    4
    ناشر :
    دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1388 ش
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 306071
صفحه از 791
پرینت  ارسال به