تنها در عصر خود عالم گمنامى نبوده بلكه از اشهر علماى شيعه به شمار مى آمده است.
9. در مصاحبه آمده است: «تحصيل كرده ها حديث را نقد مى كنند و بايد بكنند زيرا فن آنهاست».
شناخت احاديث و صحت و سقم آنها احتياج به تخصص تام و تمامى دارد و هر كه اندكى علم آموخت نمى تواند و نبايد به اين مهم دست يازد، سال ها خون جگر مى خواهد و زحمات مداوم و طاقت فرسا مى طلبد. نقد حديث فن هر كس كه نام او را تحصيل كرده بنهيم نيست خصوصا در قسمت متن شناسى، هر حديث پيچيده و مشكل را نبايد به سادگى رد كرد.
به اين روايت از امام باقر عليه السلام توجه فرماييد:
عن ابى عبيدة الحذّاء (بسند صحيح اى صحيح) قال سمعت أبا جعفر يقول: إن أحب أصحابى إلىّ أفقههم و أورعهم و أكتمهم لحديثنا و إن أسوأهم عندى حالاً و أمقتهم إلى الذى إذا سمع الحديث ينسب إلينا و يروى عنا فلم يحتمله قلبه و اشمأز منه، جحده و اكفر من دان به، و لا يدرى لعل الحديث من عندنا خرج و إلينا أسند فيكون بذلك خارجا عن ديننا (من ولايتنا فى. ل). ۱
... به سند بسيار صحيح روايت شده است كه امام باقر عليه السلام فرمود: از اصحاب من، نزد من آن كس بدحال تر و بيشتر مورد نفرت من است كه هنگامى كه حديثى را كه به ما نسبت داده شده و از ما روايت شده است را مى شنوند و دل او آن را تحمل نكرده و از آن متنفر مى شود، آن را انكار نموده و معتقدين بدان را به كفر متهم مى سازد، او نمى داند شايد اين حديث از نزد ما، خارج گشته و به ما پيوند خورده باشد پس او به وسيله اين (انكار) از دين ما (يا از ولايت ما) خارج مى شود.
1.آخرين باب بصائر الدرجات، صفار، محمد بن حسن بن فروخ، چاپ كتاب تبريز، ۱۳۸۱ق، ص ۵۳۷ ؛ مختصر بصائر الدرجات حسن بن سليمان حلى، چاپ اول، مطبعة حيدرية، نجف، ۱۳۷۰ق، ص ۹۸؛ بحار الأنوار، ج ۲۵، ص ۳۶۵.