كند ، قرار مى گيرد .
سال ها درس خواندى و فقه و تفسير و حديث شنيدى ، اما به نور علم نرسيدى و نور دانش ، كانون جانت را روشن نساخت ! آيا هنوز وقت آن نرسيده است كه از خود بپرسى چرا؟
علمى بطلب كه به دل نور استسينه ز تجلى آن طور است
علمى كه مجادله را سبب استنورش ز چراغ ابو لهب است
اين نور ، موهبتى الهى است كه در قلب هر كس خدا بخواهد او را به گونه اى هدايت كند كه به مقصد برسد ، قرار مى گيرد . هر كس را كه خداوند تبارك و تعالى بخواهد به صورت خاصى هدايت كند ، چراغ روشنگر بصيرت را در دست انديشه او قرار مى دهد و كانون جانش را با روشنايى اين چراغ منور مى سازد .
در اين جا يادآورى اين نكته لازم است كه خواست خداوند ، بى حكمت و بى حساب نيست . علت اين كه خداوند به گروهى از مردم اين چراغ را عنايت مى كند و به گروهى ديگر عنايت نمى كند ، اين است كه آنان از چراغ وحى و امام استضائه كرده اند واينان نكرده اند . خواست خداوند ، اين است كه چراغ بصيرت ، كانون جان كسانى را روشن كند كه شرايطِ روشنايىِ آن را فراهم و موانع روشنايى آن را از خود دور كرده اند . و ايجاد شرايط و رفع موانع اين نور ، جز با پرتو گرفتن از چراغ وحى امكان پذير نيست . ظاهرا ذيل سخن امام ... يَقَعُ فِى قَلْبِ مَنْ يُريدُ اللّهُ تَبارَكَ وَتَعالى أنْ يَهْدِيَهُ ، اشاره به ذيل آيه نور در سوره مباركه نور است كه مى فرمايد :
«يَهْدِى اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَآءُ . 1