تفسيرآيات قرآن كريم،از زبان ائمّه اطهارعليهم ‏السلام در « الكافي » - صفحه 77

تفسير آيات قرآن كريم، از زبان ائمّه اطهار عليهم السلام در «الكافى»

على احمدى نژاد

چكيده

نوشته حاضر، بررسى اجمالى پايان نامه آقاى على احمدى نژاد است كه در آن، درباره تفسير آيات قرآن كريم از زبان ائمّه اطهار عليهم السلام بر اساس كتاب گران سنگ الكافى ثقة الإسلام كلينى، در چهار فصل، تنظيم شده است. فصل اوّل، درباره اهميت عقل و مدح آن از طريق ثقلين و طريق شناخت خالق بى همتا و معرفت به اوليا و اوصيا و راه سعادت بشر است. در مقابل آن نيز جهل قرار دارد كه مورد مذمّت، واقع شده است.
موضوع فصل دوم، علم و فضيلت آن و راه هاى استفاده از آن است و نهى از ندانسته گويى (كه موجب بدعت و رأى و قياس باطل مى شود). علم، طريقى است به مطلوب، و فقدان علم و علما، شكافى است جبران ناپذير ـ كه ما در اين فصل، به سه باب آن اشاره كرده ايم ـ .
فصل سوم، درباره توحيد و يگانگى خالق بى همتا و علم و قدرت و احاطه مطلق و همچنين اختيار و هدايتگرى ذات اقدس است و نهى از توصيف خداوند به غير از آن چيزى كه او خود را وصف نموده و ابطال نقصان و نسيان و همچنين ردّ ديدن خداوند به چشم ظاهر است ـ كه ما به شانزده باب آن اشاره كرده ايم ـ .
فصل چهارم، درباره حُجّت هاى خداوند است كه عبارت اند از:
1. حجّت هاى باطنى كه همان عقل و علم اند.
2. حجّت هاى ظاهرى كه شامل كتاب خداوند و پيامبران و اوصيا و ائمّه معصوم عليهم السلام هستند ـ كه ما در اين فصل، به شانزده باب آن اشاره كرده ايم ـ ، از جمله: وجوب اطاعت از معصومان و ثبوت ولايت و احاطه آنها بر جميع علوم، بويژه نصّى راجع به حضرت على عليه السلام .
كليدواژه ها: تفسير روايى آيات، عقل و جهل، توحيد، اسما و صفات، حُجّت.

صفحه از 122