ب. چگونگى خواندن قرآن
پس از فراگيرى قرآن، شايسته است آداب خواندن آن را بياموزيم و به ترتيبى آن را تلاوت كنيم كه بيشترين بهره را ببريم. امام صادق عليه السلام در اين باره فرموده است:
انّ القرآن نزل بالحزن فَاقرؤوه بالحزن ؛ قرآن براى اندوه [و تأثّر در نفوس مردمان] نازل شده است. پس آن را با آواز حزين بخوانيد.
ج. خواندن قرآن و ثواب آن
هر كارى كه باعث خشنودى پروردگار شود، كارى خير و مستحق پاداش است. از جمله كارهاى خير، تلاوت قرآن است كه ائمّه عليهم السلام در روايات فراوانى، از ثواب آن، سخن گفته اند.
د. عمل به قرآن
بديهى است براى آن كه هر علمى مفيد واقع شود، عمل به آن، لازم است. بدون ترديد، در مورد قرآن كه در آن، علم انسان سازى و شيوه رسيدن به كمال آمده، شرط حصولِ نتيجه، عمل به فرامين ارزشمند قرآن است. خودِ قرآن، در وصف يهوديانى كه به تورات عمل نمى كنند، مى فرمايد:
«مَثَلُ الَّذِينَ حُمِّلُواْ التَّوْرَاةَ ثُمَّ لَمْ يَحْمِلُوهَا كَمَثَلِ الْحِمَارِ يَحْمِلُ أَسْفَارَا ؛ كسانى كه مكلّف به تورات شدند، ولى حقّ آن را ادا نكردند، مانند درازگوشانى هستند كه كتاب هايى حمل مى كنند» .
در روايتى به نقل از فضيل بن يسار، امام صادق عليه السلام مى فرمايد:
الحافظ للقرآن العامل به مع السّفرة الكرام البررة ؛ حافظ قرآن كه بدان عمل كند، در آخرت، همراه با فرشتگان پيغامبر و نيك رفتار خداوند [خداوند ]است.