قرآن در روايات «الكافى» - صفحه 363

پيشنهادها

1. نويسنده گرامى، تنها براى عنوان چهارم مربوط به روايات تأويلى، توضيح مختصرى آورده و براى ديگر عناوين انتخابى خود، توضيحى نياورده است ؛ امّا از آن جا كه مثلاً دو عنوان اوّل، يعنى «مقصود و مراد متكلم» و «مفهوم و مدلول كلام» ، در نگاه اوّل، بيشتر مناسب عناوينى هستند كه براى روايات تفسيرى باشند ، لذا پيشنهاد مى شود كه ايشان با آوردن توضيحات كافى براى عناوين انتخابى خود، مقصود و منظورش را براى خواننده ، روشن كند .
2. چنان كه در ابتداى گزارش اين بخش اشاره شد، نگارنده گرامى ، در پايان اين بخش، دو فهرست از احاديث تفسيرى و تأويلى الكافى را آورده است. در فهرست احاديث تفسيرى الكافى، نشانى سيصد و پنجاه روايت از مجلّدات مختلف الكافى آمده است و در فهرست احاديث تأويلى آن، نشانى يكصد روايت ، آورده شده است. در نشانى هاى آورده شده، جلد، صفحه و شماره حديث، آمده است .
نكته مفيد ديگرى كه آمده، شماره آيه اى است كه روايت مربوط بدان است. با توجّه به زحمت فراوانى كه قطعا پژوهشگر محترم براى استخراج اين فهرست ها كشيده، پيشنهاد مى شود كه ايشان در ابتداى هر فهرست، معيارهاى خود را براى انتخاب روايات مربوط به آن فهرست ، ارائه كند تا استفاده مخاطب از اين كاوش ، مضاعف گردد. همچنين اگر نام امام معصومى نيز كه هر روايت از وى نقل شده، در كنار ديگر اطّلاعات مربوط به هر روايت بيايد، دستاورد آمارى خوبى در اين زمينه به دست مى آيد و مشخّص مى گردد كه چند درصد از احاديث تفسيرى و تأويلى ، از كدام يك از ائمّه عليهم السلام است.

صفحه از 380