در بخش پاياني، مخالفان براي اثبات مدّعاي خويش، به احاديث زير متمسّک شدند و علامه مير حامد حسين به يکايک آنها پاسخ ميدهد:
1. «عليکم بسنّتي و سنّة خلفاء الراشدين المهديين».۲. «خذوا شطر دينکم عن الحميراء (عائشة)».۳. «اهتدوا بهدي عمار».۴. «تمسّکوا بعهد ابن أم عبد: رضيت لکم ما رضي به ابن أم عبد».۵. «أعلمکم بالحلال و الحرام، معاذ بن جبل».۶. «اقتدوا باللذين من بعدي (أبي بکر و عمر)».۷. «أصحابي کالنّجوم».۸. و به روايت حضرت علي عليه السلام: «إنّما الشوري للمهاجرين و الأنصار».
از بين اين احاديث، تنها به شيوه پاسخدهي علامه به يکي از اين احاديث ميپردازيم و خوانندگان را براي تفصيل بيشتر به خود کتاب ارجاع ميدهيم.
علامه به حديث «عليکم بسنّتي و سنّة الخلفاء الراشدين المهديين من بعدي تمسّکوا بها و عضّوا عليه بالنواجذ»، در قالب پاسخهاي زير ميپردازد:
اولاً، اين حديث، از متفرّدات عامّه است.
ثانياً، ذکر اين حديث، با مبناي خود دهلوي مبني بر التزام او به نقل مطالب (اصول مذهب شيعه) از کتب معتبر شيعه، منافات دارد.
ثالثاً، با فرض قبول موارد فوق، راويان اين حديث در نزد رجاليان اهل سنّت، مجروح و مطرود است و حتي شيخين، بخاري و مسلم نيز آن را در کتب خود نياوردهاند (همان جا).
مير حامد حسين در ابتدا تک تک راويان اين حديث را با استناد به کتب رجالي اهل سنّت، ضعيف يا مجهول ميشمارد. و پس از بحث سندي در باره اين حديث، بيان ميدارد که منظور از «خلفاء» در اين حديث، «ائمّه اثني عشر» هستند. همان گونه که در برخي از احاديث وارده از سوي پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله از «ائمه اثني عشر» تعبير به «خلفاء» شده است. به عنوان مثال، پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله در حديثي ميفرمايند:
من أحبّ أن يرکب سفينة النجاة و يستمسک بالعروة الوثقي و يعتصم بحبل الله المتين، فَليوالِ علياً بعدي و يعادِ عدوًّه، وَلْيأتم بالأئمّة الهداة من وُلده، فإنّهم خلفائي و أوصيائي و حُجج الله علي خلقه بعدي و سادة أمتي و قادة الأتقياء إلي الجنّة، حزبهم حزبي و حزبي حزب الله و حزب أعدائهم حزب الشيطان (همان، ج ۲، ص ۲۵۸).