كافى در آينه پژوهش - صفحه 152

ـ معرفى وجه ارتباط و پيوند بين اسامى قديم و جديد مانند: السّيرافى (110).
3.4. فوائد اين اثر، بسيار بيشتر از آن است كه در اين مقال توصيف شود. برهركسى كه دستى بر احاديث دارد و اهل تحقيق ومطالعه در متون حديث باشد، لازم است كه به اين دستنامه دسترسى داشته ودر كنار مطالعات و تحقيقات خود براى پرهيز از هر گونه اشتباه در ضبط اسامى، از اين مأخذ بسيار مهم بهره بگيرد.
در ابتدا مؤلف قصد داشته كه فقط به ضبط رجال كتاب كافى بپردازد ودر چاپ اول نيز يه عنوان ملحق كتاب كافى در سال 1347 منتشر شده است .در ادامه كار، موارد مشتبه در قاموس ذهبى و فيروز آبادى نيز به آن افزوده شده است ومحققان اثرحاضر نيز در تكميل آن با مراجعه به دهها مصدر ديگر كوشيده اند. به هر حال اين اثر عليرغم حجم كم، حاصل يك عمر تلاش و كوشش است و مأخذى بسيار مهم در كنار مطالعات و تحقيقات حديثى به شمار مى رود.

5. الصافى فى شرح الكافى / ملاخليل بن غازى قزوينى ۱

1.5. همانگونه كه اشاره شد به دليل اهميت كتاب كافى، علما و فقها به اين كتاب بسيار تـوجه و عنايت خـاص داشتنـد، شروح بسيـار زيادى بر اين كتاب نوشته شده است . ۲ از جمله اين شروح: شرح اصول كافى / نصير الدين محمد بن محمد بن حسن طوسى (قرن 7)، شرح الكافى / شيخ قطيفى بحرانى (قرن 10) شرح اصول الكافى / ملاصدرالدين (قرن 11)، مرآة العقول / مولى محمد باقر مجلسى (قرن 11)، شرح اصول الكافى / محمد صالح مازندرانى (قرن 11)، الوافى / ملامحسن فيض كاشانى (قرن 11)، و... را مى توان نام برد.
الصافى فى شرح الكافى از جمله شروحى است كه تاكنون به صورت تحقيقى منتشر نشده است.
2.5. شارح: ملاخليل بن غازى قزوينى (1001 ـ 1089 ق./ 1593 ـ 1678 م.)

1.- اين معرفى بااستفاده از سه عنوان پايان نامه دانشگاهى - كه مشخصات آنها در متن معرفى آمده - تهيه شده است.

2.- بيست و يك شرح بر كتاب كافى و يا بخشى از آن در كتاب الشيخ الكلينى البغدادى و كتاب الكافى «فروع» معرفى شده است.

صفحه از 155