نفرين است و لعنت، غضب است و نقمت!
در اين ميان و در مواجهه با اين دو دسته صفاتِ ناسازگار، حاملان واقعى قرآن را از آنكه آيات را پشت سر نهند و زير بار تكاليفش نروند، به شدّت بر حذر داشتهاند. اينان در مقابل با درك نورانيّت و هدايت بخشبودن اين كتاب آسمانى، به خشوع و تواضعى صادقانه دست يافتهاند.
شرح و توضيح بخشهاى مختلف دعا
آنچه در پى مىآيد، ابتدا ارائه قسمتهايى از متن دعا، همراه با ترجمهِ آن است. آن گاه مىكوشيم با تقسيم دعا به بخشهاى مختلف، به ويژگيهاى ممتاز قرآن كريم اشاره كنيم و آن را مورد بحث و بررسى قرار دهيم.
1. قرآن: نور و ظلمت، شقاوت و هدايت
اللهُمَّ وَ كَما أنْزَلتَهُ شِفاءً لِأوليائكَ وَ شَقاءً عَلى أعدائِكَ وَ عَمىً عَلى أهلِ مَعصيتكَ وَ نُورا لِأهلِ طاعَتِكَ، اللّهُمَّ فَاجعَلهُ لَنا حِصْنا مِنْ عَذابِكَ وَ حِرزا مِن غَضَبِكَ وَ حاجِزا عَنْ مَعصيتكَ و عِصمَةً مِنْ سَخَطِكَ وَ دَليلاً عَلى طاعتكَ وَ نُورا يَوم نَلقاكَ نَستضيءُ بِهِ فِي خَلقكَ وَ نَجُوزِ بِهِ عَلى صِراطِكَ وَ نَهتدي بِهِ إلى جَنّتكَ.
خداوندا! همچنان كه آن (قرآن) را شفابخش دردهاى اولياء خود و سبب شقاوت و بدبختى دشمنانت فرو فرستادى و آن را سبب نابينايى براى معصيتكاران و نور و روشنايى براى فرمانبرانت مقدّر ساختى، بار خدايا آن را براى ما دژى استوار در برابر عذابت، پناهگاهى از خشمت، مانعى از ارتكاب نافرمانىات، نگاهبانى از غضبت، راهنمايى به سوى طاعت و فرمانبردارىات قرار ده! نورى كه بدان در رستاخيز به لقاى تو بشتابيم، به وسيله آن ميان آفريدگان تو ره جوييم، از صراطت به سلامت بگذريم و به سوى بهشت تو هدايت يابيم.