اين مقاله به مقايسه تطبيقى ابر انسان از نظر فريدريش نيچه (با توجه به كتاب «چنين گفت زرتشت» او) و انسان كامل از ديد عرفايى چون ابنعربى و عزيزالدّين نسفى پرداخته و تفاوت ديدگاههاى آنان در اين مقوله را بررسى كرده است.
4ـ شهروند در مدينهى فاضلهى نيوپر اگماتيسم و مدينهى فاضلهى مهدوى / دكتر خسرو باقرى. 37 ص.
پس از بررسى مقايسهاى بين دو ديدگاه مدينه فاضله نيوپر اگماتيسم (نو عملگرايى) و مدينه فاضله مهدوى، بر جايگاه شهروند در مدينهى فاضله تأكيد گرديده و سپس نقاط قوت و ضعف مدينهى فاضله نوعملگرايى، از منظر مدينهى فاضلهى مهدوى، مورد بحث و بررسى قرار گرفته است.
5ـ آموزه مهدويت و ليبرال دموكراسى / دكتر بهرام اخوان كاظمى. 65 ص.
اين مقاله الگوى ليبرال دموكراسى و معايب آن را باز مىگويد، اين الگو را با مردم سالارى دينى در نظام جمهورى اسلامى ايران و سپس با الگوى دين سالارى مهدوى مقايسه مىكند تا الگو و آرمان نهايى مدينهى فاضلهى بشرى را در حكومت حضرت مهدى عجّلاللّهفرجه بشناساند.
6ـ مهدويت و اسطوره پيوند / دكتر بهجت السّادات حجازى. 26 ص.
پس از تعريف اسطوره، رابطه اسطوره با دين، نگاه قرآن به اسطوره بيان شده كه ظهور منجى آخرالزّمان، بالاترين و استوارترين اسطورهى همهى ادوار تاريخ بوده و خواهد بود، البتّه اسطورهاى حقيقى و نه آميخته به كذب و تخيّلات. آنگاه به اين نكته تصريح شده كه تمام جوامع و تمدنها، خواسته يا ناخواسته در مسير بازگشت به اصلـ يعنى سير از تشتّت و پراكندگى به سوى وحدت و يكپارچگىـ گام برمىدارند و تلاش در اين سير به اسطورهاى مقدس مىماند كه پيوند بشر را در آيندهاى نه چندان دور، بشارت مىدهد.
7ـ اگزيستانسياليسم و مهدويت / بهروز محمّدى منفرد. 33 ص.
مقابلهى مهدويت با يكى از مهمترين مكاتب انسانشناسى معاصر يعنى اگزيستانسياليسم بيان شده است. البتّه به خاطر تعدد فلاسفه اين مكتب، مفاهيم اساسى مشترك و مورد اتّفاق مهمترين فيلسوفان اين مكتبـ همچون