كتاب‏شناسى گزيده‏ ى آثار دانشمندان اهل تسنّن درباره‏ ى امام مهدى عليه ‏السلام آثار شناخته‏ شده و موجود - صفحه 35

ب. آثار متن‏ـ محور
مانند: مستدرك الذريعة؛ اضواء على الذريعة؛ تعليقات على طبقات اعلام الشّيعة؛
ج. آثار عالِم‏ـ محور
مانند: مكتبة العلّامة الحلّى؛ حياة الشيخ يوسف البحرانى.
د. آثار موضوع‏ـ محور
مانند: فى رحاب نهج‏البلاغه ۱ ؛ الغدير فى التراث الاسلامى ۲ ؛ انباء السماء برزية كربلاء؛ معجم اعلام الشيعة؛ اهل البيت في المكتبة العربية.
با وجود گذشت بيش از ده سال از درگذشت معظمٌ‏له، هنوز بسيارى از اين آثار، چاپ و منتشر نشده‏اند. براى تحقيق بيشتر در مورد اين آثار و ديگر ويژگى‏هاى محقّق طباطبايى، مى‏توان به يادنامه‏ى محقّق طباطبايى رجوع كرد، كه در سال 1417 به مناسبت نخستين سالگرد ارتحال آن فقيد، در سه جلد، توسّط مكتبة المحقّق الطباطبايى با همكارى مؤسّسة آل‏البيت لاحياء التراث منتشر شد.
ناگفته نماند كه مؤسّسة آل‏البيت لاحياء التراث، به عنوان يكى از مؤسّسات پيشتاز در عرصه‏ى تحقيق و نشر متون شيعى؛ و نيز فصلنامه‏ى گرانبار «تراثنا» با سابقه‏ى بيست‏ساله در همين عرصه؛ بخشى از آثار تلاش ماندگار محقق طباطبايى را تشكيل مى‏دهد. به همين مناسبت، مؤسّسة آل‏البيت، گامى بلند برداشت و كتاب‏خانه‏ى شخصى محقق طباطبايى را تحت همين عنوان، پس از رحلت آن فقيد فرزانه، به عنوان كتابخانه‏ى عمومى اعلام كرد كه هم‏اكنون تحت عنوان «مكتبه‏المحقّق الطباطبايى» در قم محلّ رجوع اهل نظر و مركز تدوين و نشر آثار آن بزرگ‏مرد است.
درباره‏ى كتاب «اهل‏البيت في المكتبة العربية»
يكى از آثار ارزشمند محقق طباطبايى، كتاب «اهل البيت في المكتبة العربية»

1.اين كتاب در شماره پنجم سفينه معرّفى شده است.

2.محقّق طباطبايى در اين كتاب، در هنگام معرّفى كتاب «على ضفاف الغدير»، مختصرى از شرح حال خود را نگاشته، كه اين سطور، بر اساس همان نوشتار، تنظيم و تدوين شد.

صفحه از 68