منتشر شده است.
آغاز كتاب چنين است: الحمدللّه ربّ العالمين، حمداـ يبلغ به درجة الهاديّينِ المهديّين....
اسماعيل پاشا در ايضاح المكنون 2/ 234، ذيل نام متن (قطر....) چنين گفته و شرح آن را مربوط به سال 1308 دانسته، كه اين قول، صحيح است؛ امّا يك بار ديگر در همان كتاب 2/ 102، و نيز در هديهالعارفين 2/ 155 از آن نام برده و وفات شارح را در سال 749 ياد كرده، چنانكه در ايضاح المكنون 1/ 100، تحت عنوان «العطر...» همين اشتباه را مرتكب شده است.
اين خطا به كحّاله در معجمالمؤلّفين 9/ 66 و زركلى در الاعلام 7/ 36 نيز سرايت كرده است.
در حالى كه متن، توسّط مؤلّفى است كه در سال 1308 درگذشته (هديهالعارفين 1/ 192، ايضاح المكنون 2/ 230، معجم المؤلّفين 1/ 147)، چگونه شرح آن متعلّق به قرن هشتم باشد؟!
[ 18] عقد الدرر فى اخبار المهدى المنتظر
تأليف: قاضىالقضاة بهاءالدّين (بدرالدّين) ابىالفضل يوسفبنيحيىبن محمّدبنعلىّبنمحمّدبنيحيىبنعلىّبنعبدالعزيز شافعى، مشهور به زكىّ يا ابنزكىّ (640ـ 685 ه)
وى در دمشق زاده شد و زيست و درگذشت.
از آنجا كه بعضى در بيان نَسَب او، رعايت اختصار كردهاند، اشتباهاتى در مورد نَسَبِ او شده، لذا ما به طور كامل بيان كرديم.
خاندان زكى، از خاندانهاى علمى دمشق در قرن ششم و هفتم است، كه افراد متعدّدى ـ عالمـ قاضى، محدّث و فقيهـ در آن بودهاند.
سبكى در طبقات كبرى 8/ 365ـ ضمن يادكردِ بزرگان فرقه شافعىـ از او نام برده، و حافظهى سريع، احتجاج قوى، و ذهن كنجكاو او را مىستايد. سبكى، اساتيد او را پدرش و قاضى كمالالدّين تفليسى، و شاگردان او را حافظ علمالدّين