بايسته‏ هاى پژوهشى درباره صحيفه سجاديه - صفحه 165

در كنار نرم‏افزار، بايستى اين كتاب ارزشمند را در شبكه‏هاى جهانى نيز بشناسانيم. اينترنت محيطى است كه همه روزه بر تعداد كاربران آن اضافه مى‏شود، به طورى كه تعداد كاربران ايرانى از رقم 000/200 نفر در سال 1379 به تعداد 000/750/6 نفر در سه ماهه اول سال 1384 رسيده و 137 برابر افزايش يافته است. ۱ صفحات سايت‏ها نيز بيشترين بازديد كنندگان را دارند، به گونه‏اى كه بر اساس آمار، بعضى از صفحات سايت‏هاى فارسى، در هر روز بيش از 000/10 بازديد كننده دارد. متأسّفانه در اينترنت به جز متن صحيفه و شرحى از استاد حسن ممدوحى و صوت بعضى از ادعيّه صحيفه، هيچ اثر ديگرى از صحيفه سجّاديه وجود ندارد.
جاى آن دارد با راه‏اندازى سايت‏ها و پايگاه‏هاى اينترنتى كه اختصاص به مطرح نمودن صحيفه سجّاديه در شبكه‏هاى جهانى به زبان‏هاى مختلف جهان دارد، نواى دلنشين و كلمات بلند و معارف والاى آن را به گوش همگان برسانيم و عالم اسلام و بلكه جهانِ فرورفته در منجلاب شهوات را با اين كلام وحى آشنا سازيم.
در اين ميان، وبلاگ‏ها ۲ و تالارهاى گفتگو نيز نبايستى از نظر دور بمانند. كشور ايران داراى مقام سوم وبلاگ‏نويسى و فارسى دوّمين زبان وبلاگ‏نويسى در سطح دنياست و تعداد جوانانى كه از وبلاگ استفاده مى‏برند و در تالارهاى گفتگو شركت مى‏كنند، بسيار زياد است. چرا ما معارف دينى و صحيفه مباركه سجّاديّه را از اين طريق به آگاهى ديگران نرسانيم؟

1.ـ كتاب وضعيّت فناورى اطّلاعات و ارتباطات در ايران، ناشر: دبيرخانه شوراى عالى اطّلاع‏رسانى، ص ۲۰.

2.ـ وبلاگ، محيطى است تحت شبكه‏هاى جهانى كه به كاربر امكان انتشار ايده‏ها، افكار و ديدگاه‏هاى خود، همانند يك روزنامه‏نگار و مقاله‏نويس را مى‏دهد. احتياجى نيست كاربر، يك مقاله طولانى بنويسد. بلكه يك وبلاگ‏نويس مى‏تواند ذهنيّات خود پيرامون مسائل مورد علاقه‏اش را ارائه كند، بدون اينكه اين ايده‏ها از لحاظ دستورى يا زيبايى جمله در حدّ عالى باشد. وبلاگ‏نويس با استفاده از ابزارهاى ساخت وبلاگ، بدون نياز به صرف وقت و هزينه مى‏تواند شروع به نوشتن مطلب در قالب يك سايت اختصاصى كند.

صفحه از 175