تا به عنوان نمايهاى استاندارد در حوزه علوم اسلامى مطرح شود و در كلاسهاى درسى و دانشگاهى نيز به مثابه الگويى عملى براى دانشجويان، مورد استفاده قرار گيرد.
ـ به منظور پرهيز از عبارتسازى، برخى واژهها به عنوان واژه توضيحى در داخل پرانتز قرار داده شده است. مثلاً آيه (واژه) كه در اين مدخل، كلمه «آيه» به لحاظ بررسى واژگانى مورد نظر بوده است.
ـ معمولاً در ساختار نمايه موضوع، از كد عناوين مقالات استفاده مىشود، و در مقابل هر كليد واژه موضوعى، شمارههاى مربوط به عناوين مقالات مختلف ارائه مىشود. جستجو كننده بايد ضمن مراجعه به مشخصات ارائه شده در مقابل كد عناوين مقالات، به اصل مقاله مراجعه كند، و با تورق در كل مقاله موضوع مورد نظر را بيابد.
در اين نمايه به دو دليل از كد عنوان و ارجاع به كد عناوين استفاده نشده است : 1 ـ فقط يك عنوان نشريه در نمايهسازى مطرح بوده است. 2 ـ تسريع و تسهيل در بازيابى اطلاعات، مبناى اصلى اين نمايه مىباشد. لذا در مقابل هر كليد واژه به ترتيب «شماره نشريه / شماره صفحه يا صفحات موضوع» آورده شده است و بنابراين مراجعه كننده مستقيما به صفحه يا صفحات موضوع مورد نظر راهنمايى مىشود.
در صورتىكه موضوع مورد نظر در چند صفحه متوالى باشد، از خط تيره بين شماره صفحات استفاده شده است.
مانند 182 ـ 179 / 7 يعنى نشريه شماره 7 صفحات 179 تا 182.
ـ در مواردى كه معرفى، نقد و بررسى و يا موضوعى درباره كتابى خاص مطرح بوده، در نمايه موضوعى، عنوان كتاب، مدخل واقع شده و قبل از آن داخل قلاب كلمه كتاب نوشته شده است.
ـ به طور كلى آنچه كه داخل قلاب قرار گرفته در رديف ترتيب الفبايى قرار نمىگيرد.
* * *
يادآور مىشود در حوزه علوم اسلامى و خصوصا علوم قرآنى و حديث، اين نمايه، نخستين نمايه موضوعى تخصصى مبتنى بر استانداردهاى نمايهسازى است كه براساس سطح و عمق تعيين شده، نمايه سازى شده است.