و از اينرو؛ در اين آيه به عنوان رسالت مورد خطاب قرار گرفته است كه در اين آيه گفتوگو از تبليغ است. لذا مناسبترين القاب و عناوين آنحضرت در اين مقام، همان عنوان رسالت است؛ كه وجوب تبليغ پيام الاهى را مىرساند.
1ـ 2) «بلّغ» : در اين قسمت، پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله وسلمامر به تبليغ شده است. تبليغ يعنى رسانيدن و ابلاغ و اتمام حجّت.
وجوب تبليغ در اين آيه، هشدارى به آن حضرت است تا بر اساس آنچه رسالت را تحمّل كرده است، بر مفاد آنـ يعنى تبليغـ عمل كند؛ چرا كه قرآن كريم، شأن رسالت را ابلاغ دانسته است.
ما على الرسول إلّا البلاغ. ۱
بر عهدهى رسول، غير از رسانيدن چيزى نيست.
اين آيه به صراحت نشان مىدهد كه رسول، جز انجام رسالت و رسانيدن پيام كارى ندارد و كسى كه زير بار رسالت رفته است، البتّه به لوازم آنـ كه همان تبليغ و رسانيدن استـ بايد قيام كند.
1ـ 3) «ما أنزل إليك» : يعنى ابلاغ كن چيزى را كه بر تو نازل شده است. خداى متعال در اين آيه از مورد تبليغ اسم نبرده است؛ بلكه با صفت ما أنزل آورده است تا اهمّيت و بزرگى اين امر را برساند و اينكه چون فرستاده شده از جانب خداست، پيامبر در تأخير آن حقّى ندارد. همچنين مىرساند كه اين مطلب امرى است كه حتّى وجود گرامى رسول اللّه صلى الله عليه و آله وسلمنيز در آن هيچگونه اختيارى ندارد.
1ـ 4) «من ربّك» : يعنى از جانب پروردگار تو؛ اين مىرساند كه خداوند خالق و قادر و مدبّر و مالكالملكـ كه همهچيز تو در سيطرهى قدرت اوستـ اين را فرستاده است، پس چگونه جاى ترديد يا تأخير است؟
فريقين در جستوجوى كشف معناى «ما أنزل» مباحث متعدّدى مطرح كردهاند. روايات اهل بيت عليهم السلام بدون استثنا، بر اين قول متّفقاند كه آنچه بر رسول