۱۸۵.رسول خدا صلى الله عليه و آله :خداوند ، سه تن را دشمن مى دارد : كسى كه منّت گذارانه صدقه مى دهد ؛ آن كه در عين دارايى ، در خرجى دادنْ تنگ مى گيرد ؛ و فقيرِ ولخرج .
۱۸۶.رسول خدا صلى الله عليه و آله :خداوند ، پيرِ زناكار ، دولتمندِ ستمكار ، فقيرِ متكبّر و گداى سِمِج را دشمن مى دارد و پاداشِ بخشنده منّت گذار را از ميان مى برَد و متكبّرِ گستاخِ دروغگو را سخت دشمن مى دارد .
۱۸۷.رسول خدا صلى الله عليه و آله :خداوند ، كسى را كه به خانه اش يورش بَرَند و او [در دفاع از خانواده اش ]نجنگد ، دشمن مى دارد .
۱۸۸.رسول خدا صلى الله عليه و آله :خداوند ـ عزّ وجلّ ـ ، كسى را كه برابر برادرانش روى در هم مى كشد ، دشمن مى دارد .
۱۸۹.رسول خدا صلى الله عليه و آله :خداوند متعال ، كسى را كه در زندگى اش بخيل است و به هنگام مرگش بخشنده مى شود ، دشمن مى دارد.
۱۹۰.رسول خدا صلى الله عليه و آله :خداوند ، دو خوى را دوست دارد و دو خوى را دشمن مى دارد . آن دو خوى كه خداوند دوستشان مى دارد، بخشندگى و آسانگيرى است، و آن دو كه خداوند متعال
دشمنشان مى دارد، بداخلاقى و بُخل است . هرگاه خداوند خوبى بنده اى را بخواهد ، او را به برآوردن نيازهاى مردم، به كار وا مى دارد .