عصر مهدويت در تفسير ابوالفتوح رازى رحمه‌‏الله - صفحه 404

اسأل اللّه تعالى أن يتوفّانا على الإيمان بها و بكلّ ماصحّ فى الكتاب و السنة؛ ۱
همانا عقيده به خروج مهدى، عقيده اى است ثابت و متواتر از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله، كه ايمان به آن واجب است؛ زيرا اين عقيده از امور غيب است كه ايمان به آن، در قرآن كريم از صفات پرهيزكاران شمرده شده است. خداوند مى فرمايد: اين كتاب، شك در آن نيست (و) راهنماى پرهيزكاران است؛ آن كسانى كه به جهان غيب ايمان آوردند. همانا انكار اين عقيده، جز از فرد جاهل زورگو صادر نمى شود. از خداوند متعال مى طلبم كه ما را بر ايمان به اين عقيده و به هر امرى كه به طور صحيح از كتاب و سنت ثابت شده، بميراند».
استاد عبدالمحسن بن حمد العباد استاد دانشگاه مدينه نيز مى گويد:
«والتصديق بها داخل فى الايمان بأنّ محمداً رسول اللّه صلى الله عليه و آله، لانّ من الإيمان به تصديقه فيما أخبره، و داخل من الإيمان بالغيب الذى امتدح اللّه المؤمنين بقوله: «الم * ذلِكَ الْكِتابُ»۲ ؛ و تصديق و اعتقاد به قضيه مهدويّت، داخل در ايمان به رسالت پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله است؛ زيرا از آثار ايمان به پيامبر صلى الله عليه و آلهتصديق اوست در امورى كه به آن خبر داده، و نيز داخل در ايمان به غيبى است كه خداوند متعال مؤمنين را به جهت ايمان به آن مدح كرده است؛ آنجا كه مى فرمايد: «الم...» ».
ب) ابوالفتوح رازى به آيه 55 از سوره نور براى ظهور حضرت مهدى عليه السلام در آخر الزمان براى برپايى حكومت عدل جهانى تمسك كرده است. خداوند متعال مى فرمايد:
«وَعَدَ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَُيمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً وَ مَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ الْفاسِقُونَ»۳ ؛

1.مجله التمدن الاسلامى، چاپ دمشق، رقم ۲۲، ص ۶۴۳.

2.مجله الجماعة الاسلامية، رقم ۳.

3.نور (۲۴): آيه ۵۵.

صفحه از 428