مطالعه کتاب خرید کتاب دانلود کتاب
عنوان کتاب : مکتب های حدیثی
ناشر : بوستان کتاب
تاریخ انتشار : 1402
تعداد صفحه : 392
قطع : رقعی
زبان : فارسی
نوع جلد : شومیز
جستجو در Lib.ir

مکتب های حدیثی

بررسی کلی احوال حدیث نگاری، حدیث پژوهی و تحقیق روی احادیث و شخصیت‌های حدیث پژوه و به دست آوردن روش‌ها و متدهای علمی متاثر از تفکر عالمان شهرهای مختلف

کتاب  «مکتب‌های حدیثی» درصدد بررسی کلی از احوال حدیث نگاری، حدیث پژوهی و تحقیق روی احادیث و شخصیت‌های حدیث پژوه بوده و در پی به دست آوردن روش‌ها و متدهای علمی آنان است.

به اعتقاد نویسنده عالمان دینی در هر شهر و منطقه ای روشی خاص در حفظ و نشر احادیث داشتند که متاثر از تفکر عالمان آن شهر، فضای حاکم بر آن شهر و … بوده که از آن به مکتب حدیثی تعبیر میشود.
در این کتاب نخستین مکتب حدیثی در میان امامیه مکتب مدینه دانسته شده است و پس از آن به ترتیب مکتب حدیثی کوفه، مکتب حدیثی بغداد، مکتب حدیثی قم، مکتب حدیثی حله، مکتب حدیثی جبل عامل، مکتب حدیثی اصفهان، مکتب حدیثی نجف در دوره اخیر، مکتب حدیثی مشهد، مکتب حدیثی قم در دوره اخیر و مکتب حدیثی بحرین.

این کتاب در ۱۱ فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «مکتب حدیثی مدینه» به بررسی نگارش اصول، اصول الروایه و اصول اربع مائه پرداخته و ویژگی‌های مکتب حدیثی مدینه و محدثان مدینه از شیعه را شرح داده است.

فصل دوم با عنوان «مکتب حدیثی کوفه» رشد حدیث در دوران امام باقر و امام صادق (ع)، ویژگی‌های مکتب حدیثی کوفه و نمونه‌هایی از مقایسه آراء قمّی‌ها و کوفی‌ها را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل سوم با عنوان «مکتب حدیثی بغداد» توجه به احادیث فقهی، ویژگی‌های مدرسه بغداد و بزرگان مدرسه بغداد را مورد تأکید قرار داده است.

«مکتب حدیثی قم» عنوان چهارمین فصل از کتاب حاضر است که در آن جایگاه قم و ورود راویان به قم، ویژگی‌های حدیثی قم، بزرگان مکتب حدیثی قم و ویژگی‌ها و تمایزهای مهم مکتب کوفه و قم تبیین شده است.

فصل پنجم با عنوان «مکتب حدیثی حلّه» به بیان غلبه فقه بر حدیث، ویژگی‌های برجسته مکتب حدیثی حلّه و بزرگان حلّه اختصاص دارد.

ششمین فصل از این کتاب با عنوان «مکتب حدیثی جبل عامل» به بررسی مکتبی از نقل به نقد، ویژگی‌های مکتب جبل عامل و بزرگان مکتب حدیثی جبل عامل می‌پردازد.

فصل هفتم با عنوان «مکتب حدیثی اصفهان» ویژگی‌های مکتب حدیثی اصفهان و بزرگان مکتب حدیثی اصفهان را مورد تأکید قرار داده است.

نویسنده در فصل هشتم با عنوان «مکتب حدیثی نجف در دوره اخیر» شیخ طوسی مؤسس حوزه نجف، ویژگی‌ها و بزرگان مکتب حدیثی نجف را شرح داده است.

«مکتب حدیثی مشهد» عنوان نهمین فصل از کتاب مذکور است که در آن جایگاه شهر مشهد در جهان اسلام و بزرگان مدرسه حدیثی خراسان را به رشته تحریر درآورده است.

فصل دهم با عنوان «مکتب حدیثی قم در دوره اخیر» از ورود آیت الله شیخ عبدالکریم حائری تا آیت الله بروجردی و ویژگی‌های مکتب حدیثی معاصر قم (مکتب حدیثی آیت الله بروجردی) را شرح داده است.

نویسنده در یازدهمین و آخرین فصل از این کتاب با عنوان «مکتب حدیثی بحرین» به بررسی جغرافیای بحرین، ویژگی‌های مکتب حدیثی بحرین و بزرگان مدرسه حدیثی بحرین می‌پردازد.

کتاب «مکتب‌های حدیثی» اثر محمد حسن ربانی در ۳۹۲ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسیده است.