سنان» و نيز از راويان متكلّم و ديگران روايت مىكند.
3ـ 6) كلينى در كافى، ابن قولويه در كامل الزيارات و على بن محمّد قمى در كفاية الاثر، به روايات او اعتماد كردهاند.
4. موسىبن عمران، راوى اغلب روايات عمويش نوفلى
موسىبن عمران برادرزاده حسين بن يزيد نوفلى است. نوفلى را شيخ طوسى در «عدّة الاصول» و آيت اللّه خويى و ديگران توثيق كردهاند؛ چون شيخ در «عدّه» گفته است: «طايفه اماميّه به روايات سكونى عمل كردهاند.» (22: ج 1، ص 380)
راوى اغلب روايات سكونى، «حسين بن يزيد نوفلى» است. لازمه آن سخن، اين است كه طايفه اماميّه او را نيز توثيق كرده باشند. اضافه بر آن، نجاشى او را «نوفل النخع» ـ يعنى وجيه قبيله نخع و موجّه آنان ـ معرّفى كرده است. (31: ص 77)
قبيله نخع از قبايل بزرگ شيعه در كوفه بوده است. با اين توصيف، جايگاه «موسىبن عمران نخعى» نيز آشكار مىشود؛ چون عمو و استادش همين «نوفلى» است و او بيش از دويست روايت از عمويش نقل كرده و اين نشان مىدهد كه علاوه بر ديگران، او شاگرد ويژه نوفلى بوده است. همچنين وى روايات بسيارى در كتابهاى مورد اعتماد اصحاب اماميّه دارد. توثيقهاى گذشته درباره «حسين بن يزيد»، شامل برادرزادهاش «موسى بن عمران» نيز خواهد شد.
5. عمده روايات نوفلى درباره معارف است.
اضافه بر آنچه گذشت، متون رواياتى كه «موسى بن عمران» از عموى خود نقل مىكند، عمدتا در گزيده معارف، صحيح المضمون و مستقيم المعنى است و به نظر محدّثان اماميّه، موافق اصول و قواعد معارف مذهب است و حتّى بخشى از آنها حكايتگر مقام عالى، وسعت انديشه و تمكّن و قدرت او در معارف است؛ به گونهاى كه او را در رديف تك سواران اين ميدان و از راويان برگزيده و حاملان اين