پشتيبان و همداستان مىشوند خداى دانا، رسول گرامىاش را آگاه مىسازد؛ بهگونهاى كه حفصه، شگفتزده، مىپرسد: چه كسى تو را خبرداد؟ و پاسخ مىشنود كه: پروردگار هميشه داناى همواره آگاه.
نزول اين آيات كريمه، براى همه مسلمانان، از اين واقعه نهانى، پرده برمىدارد و رفتار ناهنجار اين دو بانو را بهشدّت، مىنكوهد و گناه درونى و انحراف قلبى آنان را آشكار مىسازد و تهديد مىكند كه اگر به همدستى و همداستانى خود بر آزار و دشمنى پيامبر ادامه دهند، به پشتيبانى خدا و فرشتگان و شايستگان از اهل ايمان، دسيسههايشان بىاثر گشته و خود به طلاق و جدايى، محكوم خواهند بود و خداى بزرگ، همسرانى نيكوتر و شايستهتر نصيب رسولش خواهد ساخت.
در معتبرترين متون اهل سنّت، نظير صحيح محمّدبن اسمعيل بخارى (8: ج 6، ص 69 - 71) و صحيح مسلمبن حجّاج نيشابورى (47: ج 10، ص 85 - 94) و تفسير الدرّالمنثور سيوطى (25: ج 8، ص 215-222) و تفسير فتحالقدير شوكانى (28: ج 5، ص252 - 253) و نيز در متون مستند شيعى، نظير تفسيرعلىبن ابراهيم قمّى (39: ج 2، ص 375-378) و تفسير مجمعالبيان طبرسى (32: ج 5، ص 314-316) شرح اين داستان، باتفاوتهايى - كه خود جاى بسى تحقيق دارد - آمدهاست و نشان مىدهد كه برخورد ناشايست اين دو بانو با همسر بزرگوارشان، چنان در پيشگاه پروردگار ناپسند بوده كه تا پايان سوره، اين هشدار، با مقايسه ميان همسران نوح و لوط، به عنوان نمونههاى منفى و آسيه و مريم به عنوان نمونههاى مثبت، ادامه يافتهاست.
ب) از جهت تلقى قرآن: كه به دو گروه: وقايع مذموم و وقايع ممدوح، قابل تقسيماند.
يك: حوادث مذموم: به آن دسته از رويدادها گفتهمىشود كه آيات نازله، نسبت به نفس حادثه و پديدآورندگانش، لحن عتاب و توبيخ و سرزنش دارند؛ مانند داستان وفد بنىتميم كه به محضر پيغمبر آمدند و ضمن مراسمى اعلام اسلام