تأكيد امامان(ع) بر استفاده از اين چوب, بر همگان روشن تر شود.
در اينجا لازم است بخشى از مقاله دكتر عليرضا قنّادى در كنگره بين المللى پزشكى در اسلام و ايران را بياوريم. تأمّل در اين مقاله, حقيقت را بيشتر نمايان مى سازد:
بيش از يكهزار سال است كه مسلمانان به دستور طبّ اسلامى با چوب خوشبوى اراك, مسواك مى كنند. پوسيدگى كمتر دندان مصرف كنندگان اين چوب, گروهى از محقّقان را برانگيخته تا به بررسى مواد مؤثّر شيميايى آن بپردازند و به خواصّ ضد ميكروبى و ضد پلاك آن پى ببرند.
اين چوب, حاوى ترى متيل آمين و آلكالوئيدى به نام سالوادورين است كه اثر تحريك ملايمى بر روى لثه ها دارد و مقادير زيادى از كلرورها بخصوص كلرور سديم, فلوئور, سيليكا, گوگرد, رِزين, ويتامين ث و مقادير كمترى تانن فلاونوئيد و بتاشيتوسترول آن, نقش مؤثّرى در جلوگيرى از پوسيدگى دندان دارد. ترى متيل آمين به عدم تجمّع ذرّات مواد غذايى بين دندانها كمك مى كند. كلرورها, نقش ضدّ عفونى ملايم دارند و موقعيّت فلوئور نيز واضح است. سيليكا در سفيدتر كردن دندانها رُل [/نقش] اساسى دارد. سولفور نيز ضدّ ميكروب است و ويتامين ث به طور وسيعى در عفونتهاى دهان و خونريزى, مصرف دارد و…
براساس مطالعات انجام شده در برخى از كشورها, آثار ضدّ پلاك پودر چوب اراك با بهترين فرم خمير دندانهاى تجارى, يكسان بوده و در سالهاى اخير, بعضى از كارخانه جات داروسازى, اقدام به تهيه خمير دندانهايى كه حاوى عصاره ريشه و ساقه هاى چوب اراك است, نموده اند, مانند كارخانه «Beckenham» انگلستان با نام [خمير دندان] «satakan» ولابراتوار «همدرد» پاكستان به نام خمير دندان « ۱ Reelu Hamdard»
1.خلاصه مقالات كنگره بين المللى پزشكى در اسلام و ايران, ص۱۴۲ (به نقل از رساله نوين فقهى ـ پزشكى, عبدالكريم بى آزار شيرازى).