است، بر ردِّ مذهب و قولِ اين مولّف، كفايت است. و الحمد للَّه ربّ العالمين.
امّا آنچه بر امرا و تركان تشنيع زده است كه كدخداى و حاجب و فرّاش و مطبخى و دربانِ رافضى دارند، اگر از امرا و تركان، عارفتر و عاقلتر است به كارِ ايشان، بايد كه نصيحتى به شفقت بكند، واگرنه، زبان و قلم از مَساوى و مثالبِ بزرگانِ دين و دولت كوتاه دارد كه به زبانِ سگْ درياى بزرگ آلوده نشود. و الحمد للَّه ربّ العالمين.
[ 42 ]
[ مذهب اماميه اصولى در اعتقاد به پاكى همسران پيامبر ]
[ پاكدامنى عايشه و حفصه و همسران پيامبر از نظر شيعه ]
[ عبدالجليل و نگارش كتاب در اثبات پاكى عايشه ]
آنگه گفته است كه:
در ميانِ خمر و زمر ۱ صحابه پاك را و زنانِ پيغمبر را دشنام مىدهند، يعنى عايشه و حفصه را مىخواهند؛۲ چه، او معصوم بود و يارانش بد بودند.
در جوابِ اين فصل نيك تأمّل بايد كردن. اگرچه تهمت و بهتان است، از جواب گزير نباشد و بيچاره كسى كه تصنيفى كند با چندين دروغ و بهتان كه وزر و وبالِ آن و لعنت بر آن تا به قيامت در گردنِ وى ۳ باشد. مذهبِ۴ اماميّه اصوليّه - خلفاً ۵عن سلفٍ - چنان است كه زنانِ رسولانِ خداى، طاهرات و مطهّراتاند كه اگر خلافِ اين۶ باشد، آن نقصان عايد باشد با انبياى۷ معصوم - عليهم السلام - و زنانِ لوط و نوح را تهمت زنا و ناشايست ننهند ۸ با ظهورِ كفر و ثبوتِ نفاقِ ايشان. و تفسير «فَخانَتاهُما»۹ آن گويند كه حفظِ أسرارِ ايشان نكردند و بر اعداىِ ايشان از كفّار اظهار كردند. و طايفهاى كه فضّه فاطمه را - عليها السلام - از زمره مطهّرات گويند، عايشه را و حفصه را كه زنانِ رسولاند و از امّهات المؤمنيناند، چگونه قذف كنند و فحش گويند؟! و اگر جماعتى منافقان در عهدِ رسول - عليه السلام - چون مِسْطَحْ بن أثَاثة بن عبّاد بن عبدالمطّلب، و
1.ث: «در ميان خمر و زمره». م - ب: «در ميان خود زمره». و «زمر» بر وزن نصر، مصدر است به معنى ناى زدن.
2.ع: «مىخواهيم». ث: «مىخواهد». ح: «مىخواهم».
3.ح - د: «به گردن وى».
4.ح - د - م: «اوّلاً مذهب».
5.صفحه «۱۱۵» چاپ قديم
6.ث - م - ب: «آن».
7.م - ب - ح: «عايد شود به انبياء».
8.ع: «منهند». ث: «مىنهند».
9.از آيه ۱۰ سوره مباركه تحريم.