بداند كه هر كس كه تفسيرِشان بخواند اعتقاد و مذهبشان بداند كه نه جبرى بودهاند نه قدرى، و نه جَهْمى نه اشعرى، و نه مشبّهى و نه خارجى.
وگر شيعتِ اماميّه خواهند كه از مفسّرانِ خود لافى زنند از جماعتى نامعتبرِ نامعروف نزنند، كه خواجه آورده است. از تفسيرِ محمّد باقر لاف زنند، و از قولِ جعفرِ صادق، و از تفسيرِ حسن عسكرى - عليهم السلام - . و بعد از آن، از تفسيرِ شيخِ كبير، ابوجعفر طوسى، و تفسيرِ شيخِ شهيد محمّد فَتّال، و از تفسيرِ خواجه بوعلى طبرسى، و تفسيرِ شيخ بُلفتوح رازى - رحمة اللَّه عليهم - و غيرهم؛ همه متديّن و عالم؛ أوّلينان همه معصوم، و آخرينان همه عالم و امين و معتمد؛ هيچ نه مجبّر و نه مشبّهى و نه غالى و نه اَخبارى و نه حشوى. و الحمدُ للَّه حَمْدَ الشّاكرين. ۱
[ 102 ]
[ كتاب مؤمن الطاق در علم غيب امامان ]
[ علم غيب مختص خداوند ]
[ حيات جاودانه شهيدان كربلا ]
[ مجازات دشمنان و قاتلان امام حسين(ع) در قيامت ]
آنگه گفته است:
و محمَّد بن نعمان الأحول ۲ در كتابى آورده است كه امامان همه غيبدانان باشند و در گور همه غيب دانند تا بدان حدّ كه اگر كسى به زيارتِ ايشان شود، بدانند كه موافق كيست، و منافق كيست، و عددِ نامها و گامها همه دانند. و حسين بنِ على و شهيدانِ كربلا پيش از قيامت به چهار صد سال زنده شوند، و يزيد و ابن زياد و قاتلانِ ايشان همه زنده شوند؛ تا حسين و شهيدان، ايشان را بكشند و به قيامت به دوزخ فرستند.
اما جواب اين كلمات كه خالى است از معنى، و دور است از عقل، و بر خلافِ ۳نقل و شرع، آن است كه از نصِّ قرآن و اجماعِ مسلمانان معلوم است كه غيب الّا خداى تعالى نداند؛ وَ هُوَ «يَعْلَمُ السِّرَّ وَ أخْفى»،۴«لا يَعْلَمُ الْغَيْبَ إلاَّ اللَّهُ»،۵ و قال اللَّه تعالى: