على رَغْمِ المصنّف. و آخر رافضى در وضو اقتدا به گربه كرده است كه ستوده مصطفى است و پاكيزه است؛ ناصبى بدتر كه در وضو اقتدا به مگسِ نجس كرده است و به دو دست شويد. تا چون آن داند، ازين بيگانه نباشد. و الحمدُ للَّه ربّ العالمين.
[ 198 ]
[ بحث از اهميت نوافل در شبهاى رمضان در فقه شيعه و به جماعت نخواندن تراويح ]
[ اجماع امت در منع انجام تراويح به جماعت و اشاره به بدعت عمر ]
[ نخواندن نماز مستحبى ماه رمضان به جماعت، متابعت پيغمبر ]
[ مناظره عالم شيعى با فرد سنّى و اثبات حقانيت شيعه و رد اجتهاد عمر در مسئله تراويح ]
[ مسئله نماز چاشت و نبود آن در سنت و مذهب اهل بيت ]
آنگه گفته است:
فضيحت سىام. رافضى تراويح نكند و گويد: بيگار ۱ عمر است و نمازِ چاشت روا ندارد و رسول در فضيلت نمازِ چاشت بسى گفته است.
اما جواب اين كلمات اول آن است كه اگر از تراويح، ۲ نافله ماهِ رمضان ۳مىخواهد، از مذهبِ شيعت معروف است و در همه كتبِ فقيهان اهل البيت مذكور * و مسطور است كه هزار ركعت نمازِ نافله در شبها و روزهاىِ ماهِ رمضان كنند، زيادت بر * ۴ نوافلِ دگر شهور، ۵ به ترتيبى كه در كتب هست. و اين معنى پوشيده نيست. پس دروغِ محض است كه تراويح نكنند. وگر آن مىخواهد كه به جماعت نكنند، راست است اين حوالت؛ امّا ببايد دانستن كه اجماعِ امّت است و اتّفاقِ همه فقها كه در عهدِ مصطفى - عليه الصّلاة و السّلام - تراويح به جماعت نكردهاند و نه برين وجه [ كه ]مىكنند. و در عهدِ خلافتِ بوبكر هم نكردهاند و در اوّلِ روزگارِ خلافتِ عمر هم نكردهاند؛ بعد از آن عمر فرموده است. و نماز حكمى و امرى شرعى است و خواجه درين كتاب به بسيارى مواضع بر شيعت تشنيعِ به دروغ زده است كه ايشان حاشا عنهم على را بهتر از رسول دانند و ما به درست كرديم كه درجه ولايت كمتر است از درجه نبوّت. پس
1.در برهان قاطع گفته: «بيگار با ثانى مجهول و گاف فارسى بر وزن بيزار، كار فرمودن بىمزد بود؛ يعنى كار فرمايند و مزد ندهند». و مىتوان «پيگار» خواند؛ زيرا در غير «ع» نقطهها را طورى گذاشته كه دور نيست اين طور خواند. و «پيگار به فتح اوّل و گاف فارسى بر وزن نيزار، جنگ و جدال را گويند». (برهان قاطع) پس گويا مراد گوينده كلام آن است كه رافضى اگر نماز تراويح نكند، مثل آن است كه به پيگار عمر رفته و با او جنگ مىكند. و ظاهر آن است كه از «بيگار» در اينجا بدعت اراده شده است كه مناسب مقام است.
2.م - ب - ن: «به تراويح».
3.صفحه «۵۶۴» چاپ قديم
4.م - ب - ن، عبارت ميان دو ستاره را ندارند.
5.م - ب: «مشهور». ن نيز ندارد.