نمونه روشن آن ، روايت ابن سنان از امام صادق عليه السلام در بحث آب كرّ است ۱ كه معركه آراى فقها بوده و بحث جنجال برانگيزى را به دنبال داشته است كه تفصيل آن را مى توان در كتاب هاى فقهى يافت .
بعضى از فقها ، مانند : شيخ بهايى ، ۲ محقّق خوانسارى ، ۳ آية اللّه خويى ، ۴ معتقدند كه مراد از ابن سنان در روايت مذكور ، عبد اللّه بن سنان است و روايت ، معتبر است ؛ ولى بعض ديگر ، مانند : صاحب مدارك الأحكام ، ۵ صاحب معالم ، ۶ و صاحب جواهر الكلام ، ۷ عقيده دارند كه مراد از ابن سنان ، محمّد بن سنان است و روايت ضعيف است .
ب . شناسايى ارسال سند
يكى از فوايد و ثمرات ديگر تمييز مشتركات ، بازشناخت احاديث مرسل است . ۸
ارسال ، بر دو قسم است : ارسال جَلى و ارسال خَفى . در ارسال خفى ، در سلسله راويان سند ، يك راوى يا بيشتر ، حذف شده است و ما ، در زنجيره سند با حلقه مفقوده مواجه هستيم . تشخيص ارسال خفى ، به راحتى مقدور نيست ؛ چراكه ظاهر سند ، متّصل و مسند است ؛ ولى با در نظر گرفتن بعضى از قراين (از جمله طبقه راوى) ، مى توانيم مرسل بودن حديث را اثبات كنيم . بنا بر اين اگر راوى مشترك ،
1.وسائل الشيعة ، ج ۱ ، ص ۱۱۸ ، ح ۷ .
2.مشرق الشمسين ، ص ۳۸۳.
3.مشارق الشموس ، ص ۱۹۸.
4.تنقيح المقال ، ج ۱ ، ص ۲۰۲.
5.مدارك الأحكام ، ج ۱ ، ص ۵۰.
6.منتقى الجمان ، ج ۱ ، ص ۵۱.
7.جواهر الكلام ، ج ۱ ، ص ۱۷۶.
8.حديث مرسل ، به حديثى گفته مى شود كه در سند آن ، تمام راويان يا برخى از آنها حذف شده باشد و يا با الفاظ مبهم و مجملى مانند «عن بعض» و «عن رجل» آورده شده باشد (مقباس الهداية ، ج ۱ ، ص ۳۳۸).