مرحوم مروى در برگ اوّل مىنويسد: «سخنرانيهاى واعظ مكرّم، دانشمند معظّم، جناب آقاى شيخ محمود حلبى ـ دام مجده ـ در مسجد مروى تهران، در ماه مبارك رمضان، سال 1342 شمسى.» در برگ 87 مىنويسد: «اتمام پذيرفت جلد اوّل به قلم هادى مروى (خراسانى) در شب 19 ماه رمضان سال 1342 شمسى.» در برگ 88 مىنويسد: «جلد دوم سخنرانيهاى دانشمند معظّم، جناب آقاى حاجى شيخ محمود حلبى ـ دامت بركاته ـ در ماه مبارك رمضان در مسجد مروى، سنه 1342 شمسى.» و مشابه آن را در برگ 161 (آغاز جلد سوم) نوشته است. مرحوم مروى علاقه خود را به اين مجموعه تقريرات، بارها به مسئولان سفينه ابراز مـىكرد.
3. بر اساس توضيحاتى كه آمد، آنچه در اختيار ما قرار گرفت، مجموعه تندنويسى شده منبرى بود كه سرشار از نكتههاى ژرف در باب كمالات، فضائل و شئون قرآن بود. بدين رو، براى استفاده پژوهشيان از اين مجموعه و به قصد تبديل مطالب شفاهى به متن مكتوب، ناگزير به گزينش، ويرايش و تغيير مختصر در عبارات و مستندسازى آن دست زديم. اين كارى بود كه مرحوم مروى در انتظار فرصتى براى آن بود كه به دليل خدمات اجتماعى فرصتى را نيافت و دست اجل، اين امكان را از او گرفت. طبعا به دليل ماهيّت اصلى مطالب ـ كه وجهه شفاهى داشت ـ و به جهت رعايت سطح علمى مخاطبان، تنوّعى در مطالب ديده مىشود كه آن تنوّع، در قالب مكتوب نيز بر جاى مانده است. به همين دليل، اين مطالب به شكل مجموعهاى از «نكته»ها در بيان عظمت قرآن ارائه مىشود.
4. با گذشت چهل و پنج سال از بيان اين مطالب، نو بودن و تازگى برخى از اين نكات، نسبت به بعضى از منابع رايج علوم قرآنى، همچنان مشهود است. پارهاى از آنها نيز به مرور زمان، در معرض نقدها و بررسيها قرار گرفته است كه در جاى خود، بايد بدانها پرداخت. و اين، كارى است براى حفظ و نگاهدارى مجموعه مرحوم