درصد روايات ضعيف هر بخش كافى

نتيجه
1. روشن است كه اهمّيت سند در موضوعات مختلف حديثى ، يكسان نيست. ارزيابى هاى سندى در موضوعات فقهى ـ كه جنبه تعبّدى داشته و با حلال و حرام الهى ، سروكار دارند ـ ، نسبت به موضوعات اعتقادى و اخلاقى ـ كه بخشى از آنها صرفا ارشاد به احكام عقلى است ـ ، نقش مهم ترى را ايفا مى كند. آمارهاى فوق نيز نشان دهنده آن است كه ميزان روايات معتبر(اعم از : صحيح، كالصحيح، موثّق، كالموثّق، حسن، كالحسن، قوى و معتبر) در بخش فروع الكافى ـ كه به مباحث فقهى اختصاص دارد ـ ، با رقم 1/49% ، بيش از دو بخش ديگرِ اصول و روضه است.
2. مشهور است كه بخش روضه الكافى ، به دليل اشتمال بر روايات ضعيف متعدّد ، نسبت به دو بخش ديگر ؛ از اعتبار كمترى برخوردار است. آمار فوق نيز با نمايش بيشترين درصد روايات ضعيف (5/68%) و كمترين درصد روايات معتبر (8/30%) در روضه ، مؤيّد همين ادّعاست. اين مطلب ، در آمار مستخرج از كتاب صحيح الكافى آقاى بهبودى ـ كه صرفا روايات صحيح را استخراج و در تصحيح روايات ، از معيارهايى متفاوت با علّامه مجلسى پيروى مى كند ـ نيز مشاهده مى شود. با توجّه به مجموع روايات الكافى ۱ و روايات كتاب صحيح الكافى بهبودى، درصد روايات صحيح (از نظر آقاى بهبودى) در هر بخش الكافى ، اين گونه خواهد بود:
درصد روايات صحيح در كتاب صحيح الكافى
1.اين آمار از تعداد روايات اصول، فروع و روضه الكافى ، بر اساس شمارش آقاى ثامر هاشم العميدى در مجلّه علوم الحديث (ش ۱، ص۲۴۳) است، كه در آن تعداد احاديث شماره گذارى شده الكافى ، ۱۵۱۸۳ ثبت شده است.