ابوالفتوح رازى در مورد امكان طول عمر انسان به نگاهداشت طعام و شرابى سريع التغيير تمسك كرده، مى گويد:
«نشايد كه شخصى را كه [صلاح] جهانى به او منوط و وابسته است، سالى چند به خلاف عادتِ عمرِ ابناى وقت او بدارد كه پير نشود و بى قوّت نگردد...».
«دجّال» كيست؟
ابوالفتوح در ذيل آيه «لَخَلْقُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ أَكْبَرُ مِنْ خَلْقِ النّاسِ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النّاسِ لا يَعْلَمُونَ»۱م ى گويد:
«مفسّران گفتند: اين آيت و آنكه پيش اين است، در جهودان آمد، چون گفتند: صاحب ما مسيح بن داوود است؛ يعنى دجّال كه در آخر الزمان بيايد و جهان به دست گيرد، و آبهاى عالم در دست او باشد، و او آيتى باشد از آياتِ خداى تعالى، اين آيت بفرستاد و گفت: فاستعذ باللّه من فتنة الدجال؛ تو از فتنه دجّال پناه با خداى ده كه او شنوا و بيناست.
آن گه گفت: خلق آسمان و زمين مهم تر است و بيشتر از خلق دجّال و لكن بيشتر مردمان نمى دانند؛ يعنى جهودان كه تبجُّح مى كنند به دجّال و با مؤمنان خصومت مى كنند در امر دجّال...».
آن گاه از ابو امامه باهلى نقل مى كند كه گفت:
«يك روز رسول عليه السلام خطبه مى كرد و بيشترينه از خطبه، حديثِ دجال بود و تحذير از او و از فتنت او. آن گه گفت: ايّها الناس! بدانى كه در زمين هيچ فتنت از فتنت دجال عظيم تر نيست و خداى تعالى، هيچ پيامبر را نفرستاد، و الاّ ايشان امّتِ خود را بترسانيدند از فتنت او، و من آخِر انبياام و شما آخِر امّتان، و لامحاله در روز